Werktekeningen   Productoverzicht
Ontwerp uw ringbanden

Kleuren

De digitale drukmachines van Kunststofdeal.nl werken met CMYK-kleuren. Om het gewenste eindresultaat te leveren, moet ook jouw ontwerp in CMYK-kleuren worden opgebouwd.
Voor de juiste overeenstemming sla je het drukwerkbestand op in het kleurprofiel

Wat betekent CMYK?
De afkorting voor drukkleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Alle tinten zichtbaar op drukwerk komen voort uit deze kleuren. Cyaan, Magenta, Yellow en Key verzorgen samen een hele scala aan kleuren.
Zo geeft de mix C=100% M=0% Y=100% K=0% de kleur groen.
Je ziet hier dus dat een samenstelling van verschillende kleuren weer een hele andere kleur maakt.

Waarom is het belangrijk om drukwerkbestanden in CMYK op te slaan?
Kleuren op beeldschermen zien er anders uit dan kleuren op drukwerk. Dit komt door de kleuropbouw van het gebruikte middel.
Drukwerk wordt natuurlijk gemaakt met papier en inkt, maar een beeldscherm is een elektrische lichtbron vol met RGB-kleuren.
Kleurverschil voorkom je door in drukwerkbestanden altijd te werken met CMYK.

Wat zijn PMS-kleuren?
PMS staat voor Pantone Matching System. De kleuren in dit systeem zijn kleurcoderingen waardoor het reproduceren van bepaalde tinten mogelijk is. In het ontwerp- en productieproces is het een belangrijke doelstelling. Denk bijvoorbeeld aan het telkens realiseren van grote merken die geen kleine afwijkingen tolereren in de de kleur.
Kunststofdeal biedt dan voor deze klanten de mogelijkheid om Ringbanden, Multimappen, L-Etuis eventueel in PMS-kleuren te drukken.

 

© 2014 Kunststofdeal.nl | Ontwerp zelf de bedrukking voor uw ringbanden en mappen | bedrukte ringbanden, ringbanden bedrukken