Werktekeningen   Productoverzicht
Ontwerp uw ringbanden

Resolutie

Gebruik je een afbeelding? Dan is belangrijk dat het beeldmateriaal in jouw ontwerp de juiste resolutie heeft. Alleen beelden met een resolutie van 300 DPI of hoger zijn scherp genoeg om te drukken door Kunststofdeal.nl.

Wat betekent resolutie?
De resolutie omschrijft de scherpte of gedetailleerdheid van een afbeelding. Dit wordt uitgebeeld in DPI (dots per inch) oftewel het aantal pixels per inch. Hoe hoger het DPI, hoe scherper en gedetailleerder de foto is.

Waarom is een hoge resolutie nodig?
De gemiddelde afbeelding die je op internetsites tegenkomt heeft bijna altijd een resolutie van 72 DPI, terwijl voor drukwerk een minimum van 300 DPI vereist is. Jouw drukwerk verdient het om zo gedetailleerd mogelijk te zijn. Om deze reden accepteert Kunststofdeal geen bestanden met een lagere resolutie dan 300 DPI. Want als het ontwerp van lage resolutie is, dan zal het drukwerk dat ook worden.

Hoe zie ik het verschil tussen een lage en hoge resolutie?
Je kunt eenvoudig zelf inschatten of een afbeelding een lage/hoge resolutie heeft. Door sterk in te zoomen op de foto zie je de hoeveelheid details onscherper worden.
Hoe langer en dieper je kunt inzoomen voordat alle details weg zijn, hoe hoger de resolutie van het beeld.

© 2014 Kunststofdeal.nl | Ontwerp zelf de bedrukking voor uw ringbanden en mappen | bedrukte ringbanden, ringbanden bedrukken