Werktekeningen   Productoverzicht
Ontwerp uw ringbanden

Afmetingen

Drukwerkbestanden dienen te worden aangeleverd met de juiste afmetingen. Elk aangeleverd bestand moet, indien het ontwerp aflopend is een afloop van 3 mm rondom bevatten.
Deze extra ruimte ligt buiten het eindformaat van het product en zorgt voor meer speling tijdens het snij/lasproces

Wat betekent afloop?
Afloop is een belangrijk begrip in de grafische wereld, soms ook beter bekend als bleed of snijmarge.
Het houdt in dat je extra ruimte van 3 mm grootte toepast rondom het eindformaat van een drukwerkbestand.
Hierbij loopt de achtergrond iets verder dan de snijrand door. Het document is op deze manier zowel in de hoogte als in de breedte 6 mm langer.

Bijvoorbeeld: je bestelt een A4 L-map, het formaat hiervan is 210x297mm. Een correct bestand heeft dan een afmeting van 216x303mm, het resultaat van 3mm extra rondom het document.

Waarom is er afloop nodig?
Het is onmogelijk om exact op de snij/lasrand te snijden of te lassen. De extra ruimte in de vorm van afloop creëert meer speling en voorkomt lelijke witte randen.
Dit is vooral van toepassing wanneer elementen tot aan de stansrand doorlopen.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?
Lassen en stansen kan nooit 100% symmetrisch worden uitgevoerd. Kaders kunnen deze afwijking accentueren en ervoor zorgen dat zijvlakken ongelijk worden.
Ook adviseert Kunststofdeal.nl dat je teksten en afbeeldingen uit de buurt van de snijmarge te houden. Een afstand van 5mm vanaf de snijrand is voldoende en geeft de veiligheid dat er geen belangrijke elementen wegvallen tijdens het stansen of lassen van uw maatwerk presentatieproduct.

© 2014 Kunststofdeal.nl | Ontwerp zelf de bedrukking voor uw ringbanden en mappen | bedrukte ringbanden, ringbanden bedrukken